Preț întreg:
1099.00 lei
Preț ofertă:
645.00lei
S-au comandat: 8
 

CITY BREAK Kutaisi, Georgia

perioade:

29 sept – 2 oct

2 – 6 oct

6 – 9 oct

9 – 13 oct

Tarifele se pot modifica in functie de clasa tarifara disponibila in sistem pentru biletele de avion. De aceea te rugam sa te informezi la agentie daca s-a mentinut tariful de mai sus in perioada in care doresti sa calatoresti.

Minim 2 persoane cazate in dubla.

Oferta nu este valabila de Craciun, Revelion sau 1 decembrie.


ORAR ZBOR 

BUCURESTI – Kutaisi 13,20-16,30

Kutaisi –BUCURESTI 17,00-18,25

Tarifele includ:

-          bilet avion BUCURESTI – Kutaisi – BUCURESTI Wizz Air

-          bagaj mana de max 10 kg

-          check-in online

-          taxe aeroport

-          cazare in dbl faramasa inclusa pentru 3 nopti la Hotel Edemi 4*, Kutaisi, Georgia sau similar

Nu sunt incluse:

Transfer aeroport-hotel

Bagaj cala 40 euro/ bagaj

Asigurare calatorie 36 lei/ persoana, optionala

Taxa de oras care se achita la receptie

Hotel Edemi 4*, Kutaisi

Situat chiar vizavi de Teatrul Dramatic din centrul orașului Kutaisi, Hotelul Edemi oferă acces gratuit la WiFi și lounge bar nonstop. Catedrala Bagrati din secolul al XI-lea, aflată în patrimoniul UNESCO, se află la o plimbare de 15 minute.

Toate camerele cu aer condiționat de la Edemi au TV cu ecran plat. Băile au uscător de rufe.

Oaspeții pot savura preparate din bucătăria georgiană la restaurantul hotelului, iar vinuri locale sunt oferite la lounge bar.

Mănăstirea Gelati din secolul al XII-lea se află la 8 km de Hotelul Edemi, iar gara și autogara din Kutaisi sunt la 1,5 km, oferind acces la orașul Tbilisi.

Acesta este locul preferat de turiștii din Kutaisi, conform comentariilor independente. 

Obiective vizitat in Kutaisi, Georgia

Este al doilea oraș ca mărime al statului Georgia și capitala legislativă a țării. Orașul Kutaisi este populat încă din timpuri îndepărtate. Cu două mii de ani înainte de era noastră, Kutaisi era capitala regatului Colchis, iar între secolele al X-lea și al XI-lea ale erei noastre, a îndeplinit funcția de capitală a regatului Georgia. În secolul al XVI-lea, orașul a căzut în mâinile otomanilor, apoi, din secolul al XIX-lea a fost anexat Imperiului Rus, dezvoltându-se ca mare centru industrial.

Din punct de vedere geografic, orașul Kutaisi este străbătut de râul Rioni. Centrul vechi al orașului s-a dezvoltat începând cu secolul al XVII-lea, chiar pe malurile apei. Aici se găsește și una dintre atracțiile majore din punct de vedere turistic, și anume catedrala Bagrati. A fost construită pe colina Ukimerioni, de către Bagrat al III-lea, primul conducător al regatului Unit al Georgiei. Fundația catedralei s-a turnat începând cu anul 1003. Catedrala Bagrati a fost înălțată în plan triconc, cu trei abside unite printr-un dreptunghi. Cupola catedralei era susținută pe patru coloane octogonale; latura de vest a fost lărgită și separată de interiorul bisericii cu trei nave ce serveau drept galerii pentru familia regelui, iar deasupra lor a fost apoi construit un turn în care se găseau apartamentele regelui sau reședința arhiepiscopului. Câțiva ani mai târziu a fost adăugat și un portic deschis, pe latura vestică a catedralei. În secolul al XVII-lea, în timpul năvălirii otomane, catedrala Bagrati a fost grav avariată de o explozie ce i-a distrus cupola și o parte din interior. Monumentul a fost lăsat sute de ani în paragină, dar în prezent se află în stare foarte bună. Catedrala Bagrati a fost restaurată complet, în anul 2012, după planurile originale.

Un alt lăcaș religios absolut deosebit este Mănăstirea Gelati, înscrisă pe lista patrimoniului UNESCO, un loc cu o faimă aparte. I s-a spus “al doilea Athos” și posedă în prezent o colecție foarte mare de manuscrise datând din perioada secolelor al XII-lea – al XVII-lea. Mănăstirea Gelati dispune de mai multe bisericuțe de o inestimabilă valoare istorică: biserica Maicii Domnului, construită la 1106 de regele georgian David, biserica Sfântului Nicolae și biserica Sfântului Gheorghe, ambele de secol al XIII-lea. Sute de ani la rând, mănăstirea Gelati și-a asumat nu doar un rol spiritual, ci și o funcție educativă prin Academia deschisă la interiorul ei. O serie de capete încoronate ale regatului Georgiei își dorm somnul de veci în Mănăstirea Gelati.

În partea de răsărit a colinei Ukimerioni se găsește o altă atracție turistică deosebită: ruinele unei cetăți de secol al VI-lea, distrusă în timpul bombardamentelor otomane din secolul al XVIII-lea. Pot fi vizitate zidurile cu aspect medieval, urmele unei micuțe bisericuțe aflate în centrul cetății și chiar și câteva dintre încăperile ce serveau pe atunci drept crame.

La marginea orașului Kutaisi din Georgia merită văzută și peștera Sataplia, unde au fost descoperite urme de dinozauri primitivi. În prezent, peștera este inclusă circuitului turistic; vizitatorii au acces contra unei taxe și numai în compania unui ghid. Pentru a face locul cât mai comercial, autoritățile au adăugat la intrarea în peșteră porți mari cu desene de dinozauri.

Tot de istoria fascinantă a regilor regatului Georgiei se leagă și Okros Chardakhi, în traducere “baldachinul de aur”, sau ceea ce a mai rămas dintr-o construcție de secol al XVI-lea, reprezentând la origine palatul oficial al regatului georgian.

Complexul palatului regal Geguti atrage și el numeroși turiști, îndrăgostiți de istoria medievală. Palatul a fost construit pe câmpia din apropierea râului Rioni; este considerat o construcție de secol al XII-lea, deși apare menționat în cronici de secol al VIII-lea, sub forma unei structuri inițiale reduse ca dimensiune – o cabană de vânătoare prevăzută cu un șemineu. Regele George al III-lea al regatului și-a asumat construirea unui adevărat complex de clădiri oficiale, la începutul secolului al XII-lea, pe o suprafață de 2000 metri pătrați. Palatul Geguti a fost vreme de mai multe sute de ani reședința de vară preferată a regilor georgieni.

Muzeul de Istorie Kutaisi este locul ideal în care turiștii pot descoperi cele mai interesante momente ale trecutului Georgiei. Colecțiile expuse sunt adunate din toate colțurile statului și conțin numeroase instrumente de luptă, manuscrise politice din secolul al X-lea, icoane făcătoare de minuni și obiecte religioase ce au aparținut cândva catedralei Bagrati, colecții de bijuterii și obiecte de metal.

Pentru că orașul Kutaisi a devenit capitala legislativă a statului și deci locul de întrunire a Parlamentului, s-a simțit nevoia modernizării străzilor și restaurării clădirilor. Au început lucrări de refacere a parcurilor, construcțiilor, bulevardelor. Un monument închinat eroilor căzuți în Al Doilea Război Mondial a fost demolat, iar pe locul său s-a construit Palatul Parlamentului, o clădire extravagantă, sub forma unui enorm dom de sticlă, menit să afirme spiritul democratic al statului georgian.


În orașul Kutaisi, bucătăria tradițională poate fi experimentată în restaurante diverse, la prețuri rezonabile. Vinul georgian face furori printre turiști.

Inainte de a achizitiona voucherul verifica disponibilitatea locurilor la avion + disponiblitatea camerelor in perioada pe care o alegi la agentia Platinum Travel, prin telefon sau email, apoi achita pe site voucherul si trimite in maxim 24 ore numele complete si data nasterii pentru a putea emite biletul de avion si rezerva camera la hotel.

Email: lidia@platinumtravel.ro 
Se achizitioneaza 2 vouchere pentru o camera dubla.
Tel agentie PLATINUM TRAVEL: 0748/221.030

Program de lucru luni – vineri 10,00 -18,00

PLATINUM TRAVEL

Agentia PLATINUM Travel & Events este tour-operator din 2007 si dezvolta servicii 'business to business' catre clienti 'corporate'. Echipa pe care o formam are experiente multiple în serviciul turistic si hotelier. Suntem foarte pretentiosi cu munca noastra si calitatea acesteia. Urmarim profesionalismul în tot ceea ce facem si nu lasam detaliile în voia întâmplarii.

Servicii si produse

PLATINUM Travel & Events are 3 servicii de baza:

- turism de afaceri (Business Travel) care se adreseaza oamenilor de afaceri si companiilor care dezvolta sau care doresc programe de sustinere si perfectionare profesionala ale salariatului (training, team-building, work-shopuri, seminarii sau participarea la târguri si expozitii, la congrese s.a.);

- Incentive Trip: cu cele doua valente de recompensare si loializare: programe de premiere a salariatilor (dezvoltarea propriilor resurse umane prin programul de premiere a rezultatelor bune, evenimente speciale s.a.) si programe cu scopul de a fideliza clientii, furnizorii, firmele partenere (îmbunatatirea si optimizarea relatiilor pt turn-over maxim);

- Leisure Travel cuprinde programe de vacante sau sejururi pentru angajatii companiei. Acest program se adreseaza doar segmentului de piata format din companii medii si mari, societati nationale, corporatiilor multinationale si tuturor celor care înteleg sa protejeze propriul salariat.
Tel: 0748/221.030
e-mail: lidia@platinumtravel.ro
SC PLATINUM TRAVEL SRL
CIF RO22486522
CERTIFICAT INMATRICULARE J40/18249/2007
SEDIUL SOCIAL: CALEA VACARESTI 232, BL. 84, SC. A, AP.3, SECTOR 4, BUCURESTI
CONT IBAN RO31RNCB0074092451510001
BCR TIMPURI NOI
LICENTA TOUROPERATOR NR 4621/22.10. 2010 VALABILA PE TERMEN NEDETERMINAT
BREVET LIDIA BRINZA CU NR 3686/ 11.12.1999
POLITA ASIGURARE INSOLVENTA CITY INSURANCE BN 659 VALABILA PANA LA 08.03.2019
Site: http://www.platinumtravel.ro
Facebook: https://www.facebook.com/platinumtravel.ro

Adresa:

Strada Împăratul Traian, Bucharest, Romania, 3